This is an example of a HTML caption with a link.
Principală » Articole » Anunțuri

Martisor – 2016

A cunoaște. A iubi. Încă-odată, iar și iară, a cunoaște-nseamnă iarna, a iubi e primăvara

L. Blaga.

Recent membrii secţiei: Turism în studierea ţinutului natal din cadrul SOTT au realizat concursul tradiţional de primăvară, Mărţişor – 2016 cu genericul: Am recitat, am cântat şi am dansat – primăvara am lăudat. Toate cercurile din cadrul secţiei au participat cu un număr, care  a fost prezentat de copiii talentaţi ai cercului şi conducătorii care îi ghidează. Elevii din mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău s-au adunat la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” din capitală unde au sărbătorit venirea primăverii, mărţişorului, sărbătoarea mamelor. Activitatea a început cu un cuvânt de salut din partea dnei T. Bânzari, şefa secţiei după care rând pe rând fiecare cerc prezent au ieşit pe scena mare, care în spate avea şi o expoziţie de felicitări şi mărţişoare realizate la fel de elevii sus-numiţi. Sărbătoarea a fost deschisă de membrii cercului de la Şcoala nr. 90 care ne-au încântat auzul cu piesa: Primăvara, cu poezii dedicate anotimpului învierii naturii după gerul cumplit al iernii, urmaţi de Liceul „D. Cantemir”, „T. Bubuiog”, „M. De Cervantes”, „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”, „M. Marinciuc”, „Al. cel Bun”, Gimnaziul „Galata” şi Şcoala nr. 49.

   

Fiecare cerc ne-a prezentat foarte ingenios cel mai drag anotimp primăvara prin cântece, poezii semnate de autorii basarabeni, poezii proprii, scenete, dansuri care au avut tematica primăverii, mărţişorului, ghiocelului şi nu în ultimul rând al Mamei – Sus pe cer sunt multe stele/ jos, sunt mii de floricele/ dar nici una dintre ele/ nu-s ca ochii mamei mele... Frumoasele melodii: Primăvara, Vine, vine primăvara, Primăvara începe cu tine, Dor de primăvară, Să vină primăvara au răsunat în aula de la nivelul 2 a Bibliotecii de Arte alături de poeziile semnate de Gr. Vieru, D. Matcovschi, V. Alecsandri, Nichita Stănescu, G. Cojbuc, G. Topârceanu – Mama, De ziua mamei, Cea mai scumpă, Mămica mea, De ziua mamei, Ghiocelul, Primăvara, Un mărţişor în dar, Dor de primăvară ş.a. am ascultat cu drag legenda: Mărţişorului, Primăverii, Ghiocelului – trei legende importante – se spune că în trecut, soarele a luat chipul unui om pentru a participa la hora dintr-un sat...

Evenimentul a fost încununat de lauri din partea directorului SOTT, dna A. Hâncu, care a felicitat membrii cercurilor cât şi conducătorii acestora, iar participanţilor le-au fost oferite diplome de gradul I, II şi III în funcţie de prezentare (creativă, inovativă, artistică).

    

Consemnare: Aliona Vîntu, cond. de cerc

Categorie: Anunțuri | Adăugat de: dimander (11.04.2016)
Vizualizări: 321 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: